Dynamik i klassrummet med ”no hands” och appen Pick A Student

Follow the learning of one of our teachers here:

Hannas skolblogg

”No hands” och appar

För några veckor sedan väckte ett par tweets min uppmärksamhet. Daniel Barker (@barkersthlm) tipsade om en app som heter Pick A Student och skrev om hur dynamiken i klassrummet ändras i klassrummet när man slutar med handuppräckning. På riktigt.

Pick a student

Pick A Student är en mycket enkel app som har en enda funktion; att slumpa inmatade elevnamn. Den kan användas av läraren för att bestämma vem som ska få svara på en fråga, istället för att eleverna räcker upp handen. Enkelheten och det faktum att man kan gå runt i klassrummet gör att slumpandet känns naturligt och smidigt. Jag har tidigare använt liknande funktioner på datorn, men det har inte känts bra eftersom jag då har varit bunden i rummet (till datorn). Fokus hamnar på fel ställe. Jag har nu använt Pick A Student ett tag och är positivt överraskad över hur dynamiken i klassrummet förändras.

Ett par observationer…

View original post 611 more words

About kristylundstrom

I currently work as the Managing Director of Viktor Rydberg Schools. I am a student of learning. I am interested to see where it happens, when it happens, and how it happens. I am also a math and computer science teacher. I have lived in Belgium and in the USA. I really appreciate my multi-cultural environment - I believe it adds dynamics to our school.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s